Gepubliceerd op: dinsdag 17 juli 2012

Een workshop, geen cursus

Creatief schrijven bij Perdu. Is dat nu nodig? Je kan in Amsterdam nauwelijks de deur verlaten zonder een cursus creatief schrijven tegen te komen. Van een A4’tje in een café tot de schrijversvakschool – waarom moet daar nog zo’n workshop bij?

Omdat dit anders gaat worden. Omdat ambitie mooi is, maar we het niet gaan hebben over ‘social media, dé manier voor elke auteur om zich te profileren‘. Omdat we ook niet op onze knieën gaan zitten voor elkaar. Omdat er geen docent is, maar een werkgroep zal ontstaan. Omdat je beter leert schrijven, niet beter leert debuteren. En omdat het hartstikke gratis is. (Wel zelf koekjes meenemen.)

Zin in? Bekijk de voorwaarden bij Perdu (de enige nuttige link in dit stukje).

Verwacht geen cursus, maar een creatieve omgeving waarin je jezelf als auteur verder kan vormen en uitdagen. Zoals Bernard Black zegt: ‘No no no, not anything goes! I said ‘no rules’!’

Over de auteur

- Jeroen van Rooij schrijft. Onder meer 'De eerste hond in de ruimte' (roman, 2010), 'Het licht' (roman, 2012), poëzie in Parmentier en DW B, essays in nY, kritieken op De Reactor en lezingen in Perdu. Hij woont en werkt in Amsterdam.