Gepubliceerd op: dinsdag 6 maart 2012

Massa gesignaleerd op De Reactor

Frank Keizer bespreekt op De Reactor Massa, de nieuwe roman van Joost Vandecasteele.

Met zijn nieuwe boek Massa lijkt Joost Vandecasteele zich definitief te hebben gevestigd als de schrijver van zijn generatie. Actueel, ambitieus, zelfs visionair: Massa heeft het volgens de critici allemaal, en Vandecasteele weet het ook nog eens goed te verpakken.

(…)

Massa wil veel, erg veel. De roman schetst inderdaad met verve de Werdegang van Margot, en de op- en neergang van de protestbewegingen die vorig jaar overal ter wereld uit de grond schoten. Maar helaas blijft de duiding van dit alles achter.

Lees de hele signalering hier.

Over de auteur

- Jeroen van Rooij schrijft. Onder meer 'De eerste hond in de ruimte' (roman, 2010), 'Het licht' (roman, 2012), poëzie in Parmentier en DW B, essays in nY, kritieken op De Reactor en lezingen in Perdu. Hij woont en werkt in Amsterdam.