Gepubliceerd op: donderdag 15 maart 2012

Een mooie dag voor een boekpresentatie

Vanavond presenteer ik mijn tweede roman, Het licht, in theater Villanella in Antwerpen. Toegang is gratis en er zijn nog plaatsen beschikbaar. Harold Polis, uitgever van de Bezige Bij Antwerpen, zal het boek en de avond inleiden. Daarna volgt een optreden van Peter Verhelst en tot slot zal ik zelf uit Het licht voorlezen. Dan is er het gebruikelijke, maar gewaardeerde ‘hapje en een drankje’.

deBuren, de Bezige Bij Antwerpen en Villanella organiseren de presentatie. Een en ander vindt plaats vanavond dus, om 20:00 in Villanella/De Studio, Maarschalk Gérardstraat 4 te Antwerpen. Reserveer via info@deburen.eu.

Rondom het verschijnen van Het licht organiseer ik deze dagen ook nog een muzikaal projectje. Ik heb zes verschillende dj’s gevraagd om ieder één mix te maken bij één personage. Als een soort superdeluxe soundtrack, of een estafette waarbij de muziek telkens het stokje van de literatuur overneemt.

Grote Prijs van Nederland-winnaar Presk maakte er afgelopen week een, de je gratis kan luisteren op mijn website. Dj’s Tim Hollander, Luc Mast en Carlos Trevez gingen hem voor. Alle vier de mixen, die heel verschillend maar allemaal erg goed zijn, kun je hier luisteren en downloaden, de twee laatste sets komen binnenkort online.

Over de auteur

- Jeroen van Rooij schrijft. Onder meer 'De eerste hond in de ruimte' (roman, 2010), 'Het licht' (roman, 2012), poëzie in Parmentier en DW B, essays in nY, kritieken op De Reactor en lezingen in Perdu. Hij woont en werkt in Amsterdam.