Gepubliceerd op: zondag 22 januari 2012

Vertaallab 3 Heike Fiedler – bike poem

Vertaallab is een serie op Ooteoote die dichters uit andere taalgebieden aan de lezer voorstelt. Elke aflevering een spiksplinternieuw gedicht. Dat u mag vertalen, als u wilt. Graag zelfs, wat ons betreft. Post uw vertaling van onderstaand gedicht als reactie op dit bericht.

Heike Fiedler heeft speciaal voor Ooteoote ook een nieuwe compositie gemaakt op basis van (een deel van) het nieuwe gedicht. Luister hier naar de nieuwe compositie Startpunkt door Heike Fiedler.

Veel lees-, luister- en vertaalplezier!

__

__

De zwitserse Heike Fiedler is auteur, klankkunstenaar, performer en beeldend kunstenaar. Haar multidisciplinaire werken omvatten bijvoorbeeld tekstcomposities voor koor en live tekstprojecties (zie illustratie). Zij werkt vaak samen met andere beeldend kunstenaars en muzikanten, recentelijk onder meer met Steve Buchanan, Marie Schwab, Paed Conca en Alexa Montani.
Haar recentste boekpublicaties zijn het meertalige langues de meehr en een viertal animatieboekjes linear d 1-4 (zie illustratie). Momenteel werkt zij aan haar nieuwe boek inside.
Auteursfoto ©2011 Jacques Saugy

__

Over de auteur

- Rozalie Hirs is redacteur van de LL-serie (Lage Landen-serie) en Vertaallab op Ooteoote. Daarnaast is zij dichter van boeken en digitale media. Zie ook www.rozaliehirs.nl.