Gepubliceerd op: zaterdag 21 januari 2012

Goethe-poëzieleesclub en Expo Paul Claes

Goethe-poëzieleesclub

In februari start het Gentse Poëziecentrum samen met het Goethe-Institut in Brussel met een leesgroep rond Duitse poëzie: de Goethe-poëzieleesclub. Er wordt dit seizoen gestart met drie bijeenkomsten. Per avond wordt een vertaalde dichtbundel van een Duitse auteur besproken. Voorkennis is niet nodig. Johan de Boose, Slavist en groot liefhebber van enkele prominente Duitse auteurs begeleidt de avonden en koos alvast volgende werken uit:

  • 1 februari: Bertolt Brecht – De mooiste van Bertolt Brecht
  • 28 maart: Paul Celan – Gedichten
  • 30 mei: Rainer Maria Rilke – Nieuwe gedichten

Meer info en inschrijven

 

Expo Paul Claes

Dezelfde maand loopt er in het Poëziecentrum ook een tentoonstelling rond literaire duizendpoot en prijswinnaar Paul Claes. De tentoonstelling toont alle uitgaven die verschenen zijn bij reguliere uitgeverijen, maar ook tal van bibliofiele edities. Behalve het eigen werk van Paul Claes belicht de tentoonstelling ook een aantal werken die als pendant of inspiratiebron bij het werk van Claes gelden. Het is de eerste keer dat het volledige oeuvre van Paul Claes wordt getoond aan het publiek. Via enkele prijsvragen – geïntegreerd in de tentoonstelling – maken bezoekers bovendien kans om een boekenpakket van Paul Claes te winnen. De tentoonstelling is ingericht door Johan Velter. Met de steun van Uitgeverij De Bezige Bij.

Meer info.

Over de auteur

Displaying 1 Comments
Have Your Say
  1. […] aangeraden te reserveren voor de openingsavond en groepsbezoeken.” (meer op Knack) Zie ook dit bericht. Deel […]