Gepubliceerd op: dinsdag 24 januari 2012

David Troch wint de Turing Nationale Gedichtenwedstrijd 2012

“David Troch is de winnaar van de Turing Nationale Gedichtenwedstrijd 2012. Zojuist ontving hij de hoofdprijs van € 10.000,- uit handen van juryvoorzitter Ramsey Nasr in de Amsterdamse Stadsschouwburg. De Vlaming krijgt de prijs voor zijn gedicht ‘Wij waren geen jongens’.”

Meer op Tzum en De Stentor. Het winnende gedicht is hier te lezen en te beluisteren. David Troch is redacteur van Kluger Hans, het literaire tijdschrift dat elke dag klokslag 4 uur uw culturele snack serveert op deze site.

Over de auteur

Displaying 2 Comments
Have Your Say
  1. Marein Baas zegt:

    Ik heb de top20 van dit jaar nog niet geconsumeerd, maar ik vind dit gedicht sterker dan ieder gedicht uit de voorgaande top20’s. Wat iets zou kunnen zeggen over het toelaten van Belgen in de wedstrijd, maar dat waarschijnlijk niet doet.

  2. Tellurisch, Clausiaans, vaders en zonen … geen wonder. Als een redacteur dit gedicht had gelezen, vermoed ik dat het woord ‘doordringende’ op de voorlaatste regel was geschrapt. ‘Boerenstank’ lijkt me doordringender dan ‘doordringende b.’