Gepubliceerd op: dinsdag 27 december 2011

Schrijvers en promofilmpjes

Dirk van Bastelaere over een promofilmpje van Maarten Inghels:

“Opmerkelijk in het filmpje, dat qua toon en spreekstijl aansluit bij de recente traditie van performance en spoken word-poëzie in de trant van Lanoye, Vekeman, Vitalski en Fierens, is het expliciete uitspelen van het regionale accent. Wellicht wordt hiermee nadrukkelijk afstand genomen van de geschreven poëzie, die in de ogen van podiumdichters een al te nadrukkelijk ‘academisch karakter’ heeft. Als substandard taalgebruik moet het Antwerpse accent eerder als een anti-intellectualistische gimmick worden beschouwd, dan als een marker van ‘authenticiteit’ of verankering in de ‘existentie’. Met de ‘metaphysics of presence’ heeft het minder te maken, dan met ‘theatrale Selbstdarstellung'”

Op Alphavillle.

Over de auteur