Gepubliceerd op: vrijdag 9 december 2011

Ooteoote Avond-update

Ann De Craemer rakelt een NRC-column van Arjen Fortuin op naar aanleiding van de ‘Poëzie-is-niet-meer-van-deze-tijd’ discussie. Titel van Fortuins stukje: “Oote oote oote/ oote oote boe“.

Uitgeverij Graywolf gaat de correspondentie tussen dichters Robert Bly en Tomas Transtromer uitgeven. (NYT)

Het testament van morosoof Nasreddin was simpel: ‘Ik bezit niets, en vermaak dit aan de rijkste man uit de streek, zodat deze zal ervaren wat het is om niets te bezitten.’ (Raster)

De incubatietijd van een gedicht volgens Peter Theunynck.

Over Stemvork van Jan Lauwereyns en Arnoud van Adrichem op deReactor.

Eenzame uitvaart nr 20 met Andy Fierens en Maarten Inghels.

Is Cindy Crawford nu wel of niet verlekkerd op de conceptuele essays van Kenneth Goldsmith?

Uitgeverij Contact en Amstel Uitgevers fuseren. (Volkskrant)

Marc Kregting over .. ahum… mij…

Gedicht Emy Koopman uit Liegend Konijn (Hard/hoofd)

Een bericht van Jonas Geirnaert, de geestelijke vader van Kabouter Wesley aan alle Belgen (illustratie).

Volgend jaar zou Charles Dickens 200 jaar zijn geworden. (Knack)

“Deze boekhouder van de taal en vooral van het taalspel, heeft weer eens een boekje gepubliceerd. In Rijmlijm heeft hij eindrijmen verzameld uit zijn privézoldercollectie gedichtenbundels, met de bedoeling er de achterhaaldheid en onnozelheid van te laten zien. De onnozelheid van eindrijmen, wel te verstaan. Ik zie er namelijk vooral de zelfingenomen onnozelheid (of onnozele zelfingenomenheid – wat op hetzelfde neerkomt) van Hugo Brandt Corstius in. ” (Huub Beurskens)

“Haar handschoen, haar japon! Zo kuis gaat het in de literatuur tussen geliefden al lang niet meer toe. Toch is het een zeldzaam erotisch samenzijn, bij het lezen waarover je hart gaat bonzen en je zo vaak moet slikken dat je mond er droog van wordt.”  Carl Friedman op Tirade over Ivan  Boenin.

“U kent toch dat grapje over Groenten uit Balen, het toneelstuk? ‘Als je het niet gezien hebt, dan wil dat zeggen dat je er in meespeelde.’ Moet zo’n populair stuk per se verfilmd worden? Na het zien van Frank Van Mechelens interpretatie kunnen we daar volmondig ‘ja’ op antwoorden.”  Groenten uit Balen, the movie

Over de auteur