Gepubliceerd op: maandag 19 december 2011

Gedicht leeft in real time mee met Amsterdamse beurskoers

De Workshop van nY-web geeft ons food for thought: niet alleen over literatuur mét internet, maar ook over de koppeling van poëzie, economie, artistieke autonomie en de grillen van de virtuele realiteit van het kapitaal… met dit coole gedicht:

‘Stemmingswisselkoers’ is gekoppeld aan de virtuele realiteit van de financiële markt. Het gedicht van Jan Baeke leeft in real time mee met het percentage waarmee de Amsterdam Exchange Index (AEX) stijgt of daalt  ten opzichte van de openingskoers. De schommelingen op de markt sturen varianten in de tekst aan. Wanneer de beurs gesloten is, komt ook ‘Stemmingswisselkoers’ voor even tot rust. Openingstijden: 9:00 – 17:30. Gesloten in het weekend.’ (meer op nY)

‘Stemmingswisselkoers’ is de tweede aflevering van ‘De anderen hebben het gedaan’, een werk van dichter Jan Baeke en beeldend kunstenaar en webontwerper Alfred Marseille.

Over de auteur