Gepubliceerd op: donderdag 27 januari 2011

JJ’s remix

Kunst en literatuurlinks voor u eklektisch bijeengedraaid door dj JJ.

“In België, en dan vooral Vlaanderen, vallen de boeken die ik schrijf als een baksteen. Er gebeurt niets mee, ze worden niet besproken, ze worden niet gelezen, ze zullen ook wel niet worden geleend.” (Gerbrand Bakker)

Een Pablo Picasso-tumblr

Karkas, een nieuw online literair platform voor jongeren die geen genoegen nemen met wat de mainstream literaire tijdschriften aanbieden, ook op Facebook ~~  Georges Perec is back  ~~ Eduard Albee moeilijk te vinden youtube links  ~~ Gratis download (PDF) van Alfred Jarry’s absurde roman, Exploits & Opinions of Dr. Faustroll, Pataphysician ~~ “One, No One and One Hundred Thousand” is a beautiful novel.” zei Arnon Grunberg bij het graf van Luigi Pirandello ~~ Cobra bloemleest nachtwerk van bekende dichters   ~~ Michael Palmer over Duncan op Poems and Poetics ~~   gedichten van Jan Baeke op Raster ~~ Alle 38 stukken van Shakespeare worden in een andere taal opgevoerd als aanloop naar de 2012 Olympics in Londen   ~~ Het is Armando geworden (Erik Lindner over de VSBpoëzieprijswinnaar 2011 op De Groene)  ~~ interview met striptekenaar Seb C  en elke dag voorpublicatie uit zijn nieuwe album Dirk gaat op vakantie ~~  “Zeer geachte Louise Glück. Een tijdje geleden kreeg ik bij toeval de Engelse editie van uw bundel The Wild Iris uit 1992 in handen. ” Erik Menkveld schreef een brief naar Louise Glück op Raster.

… en euh ja, het was vandaag dus Gedichtendag…

[vodpod id=ExternalVideo.985506&w=425&h=350&fv=f%3Dhttp%3A%2F%2Fwww.cobra.be%2Fpermalink%2F1.950953%3Fview%3DembedVars%26locale%3Dnl]
Pimp up your culture.  See you soon for another clicktrip.
dj JJ.

Over de auteur